MBA حتی به درد مذاکرات هسته ای هم میخورد!

mba در مذاکرات هسته ای
آنچه در این مقاله می‌خوانید

MBA حتی به درد مذاکرات هسته ای هم میخورد! شاید بیشتر ما وقتی اسم MBA به گوشمان میخورد یاد دنیای کسب و کار و اقتصاد و بورس و… می افتیم. ذهنیتی که با توجه به کاربردهای بیشمار دروس مدیریتی در کسب و کار ریشه ای کاملا منطقی دارد. ولی دروس MBA فقط برای استفاده در دنیای کسب و کار نیست.

اگر نگاهی به دروسی که در بسیاری از دوره های MBA تدریس میشود بیاندازیم، با عناوینی چون اصول و فنون مذاکره، برنامه ریزی استراتژیک و تفکر استراتژیک مواجه میشویم. اهمیت مهارت مذاکره در دنیای کسب و کار بر کسی پوشیده نیست. قطعا کسانیکه قدرت بیان خوبی دارند نسبت به اطرافیان خود بیشتر فرصت پیشرفت پیدا میکنند. ولی آیا مهارت مذاکره فقط در کسب و کار کاربرد دارد؟

امروز خبر شیرین توافق هسته ای همه ما را خوشحال کرد. این خبر در کنار تمامی نتایج خوبی که برای کشور ما به همراه دارد، میتواند بهانه ای باشد تا نگاهی متفاوت تر به دروس مدیریتی داشته باشیم. قطعا اصولی را  که دکتر حیدری (پدر علم مذاکره ایران) در کلاسهای خود تدریس می کند محمد جواد ظریف و تیم همراهش در مذاکرات به کار می برند. اصول مذاکره با دید برد- برد، شیوه صحیح صحبت کردن با طرف مقابل، زبان بدن و حتی آن لبخند مشهور و دوست داشتنی ظریف، همگی مهارتهایی است که یک مذاکره کننده حرفه ای باید آموخته باشد.

اما تنها فنون مذاکره این موفقیت چشمگیر را برای کشور ما به ارمغان نیاورد. تفکر استراتژیک و تصمیم گیری در شرایط بحران همگی اصول و قواعد خاص خود را دارد که برای تصمیمهای مهم سازمانی باید مورد توجه قرار گیرند. علاوه بر این دید آینده پژوهانه و نکاتی که دکتر خزایی (پدر علم آینده پژوهی) در کلاسهای خود به آنها اشاره میکند، همگی توسط تیم مذاکره کننده و مشاوران آنها مد نظر قرار گرفته اند.

البته مثال توافق هسته ای و موفقیت تیم مذاکره کننده تنها یکی از کاربردهای فراوان دروس دوره MBA و DBA در زندگی روزمره میباشد. گاهی اوقات مهارتهای مدیریتی بیرون از دنیای کسب و کار علاوه بر سودهای کلان اقتصادی ، دستاوردهایی را به همراه دارند که شاید برای بسیاری از ما غیر قابل تصور باشد.

هم اکنون اقدام به ثبت نام نمایید

guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین مقالات

لینک‌های مفید

برچسب‌ها