اصول بازاریابی چیست و چرا مهم است؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

هر کسب ‌وکاری که داشته باشید، به طور حتم به یک استراتژی بازاریابی نیاز دارید که بایستی از اصول بازاریابی پیروی کند. فرقی نمی‌کند شما یک فروشگاه بزرگ داشته باشید، یک خرده ‌فروش آنلاین و یا ارائه کننده خدمات باشید، در هر صورت بازاریابی تنها راهی است که مشتریان بالقوه می توانند از کسب و کار شما مطلع شوند. ممکن است این طور تصور کنید که در حال حاضر فعالیت بازاریابی ندارید، اما حتی داشتن یک وبسایت فعال و حضور در رسانه های اجتماعی که کسب و کار شما را معرفی یا تبلیغ می کند، نوعی بازاریابی است.

بازاریابی امری حیاتی است زیرا به کسب و کار شما اجازه می دهد تا با مشتریان فعلی خود رابطه بهتری برقرار کرده و همچنین مشتریان بیشتری را برای دستیابی به بازارهای جدید بدست آورید. انتخاب و توسعه یک استراتژی بازاریابی که تمامی بخش‌ها و جنبه‌های محصولات و خدمات شما را پوشش دهد و همچنین بهره گیری از تکنیک‌های بازاریابی جدید و نوظهور، می‌توانند به پیشرفت کسب‌وکار شما کمک کنند. هسته اصلی این استراتژی بایستی اصول اساسی بازاریابی باشد. هر کسب و کار، در هر صنعت و حوزه کاری، می تواند برای اطمینان از قوی ترین و موثرترین استراتژی های بازاریابی استفاده کند.

 

اصول بازاریابی چیست؟

اصول اولیه بازاریابی که بیشتر با نام اختصار 4P معروف است، برای اولین بار توسط پروفسور معروف بازاریابی E. Jerome McCarthy به نام مطرح شد. اگرچه منشاء این نظریه را می توان در اوایل دهه 1940 جستجو کرد. این اصول طرحی را برای راه اندازی و اجرای موفق بازاریابی برای کسب و کار شما ارائه می دهد.

  • Product محصول: کالاها یا خدمات ملموسی که کسب و کار شما ارائه می دهد و اینکه تا چه میزان نیازها و انتظارات مخاطبان شما را برآورده می کند.
  • Price قیمت: میزان قیمت مطلوبی که حاشیه سود شما را به خوبی تامین می کند. مقداری که نه برای مشتری شما خیلی بالا باشد و نه آنقدرکم باشد که نتوانید به فعالیت خود ادامه دهید.
  • Place مکان: مکان ها و شیوه هایی که محصولات یا خدمات شما از طریق آن فروخته یا تحویل می شود.
  • Promotion ترفیع: بارزترین عنصر بازاریابی که به تاکتیک هایی مانند تخفیف، تبلیغات و سایر روش ها برای دستیابی و گسترش بازار هدف اشاره دارد.

E. Jerome McCarthy

از آنجایی که استراتژی بازاریابی شما بایستی تکامل یابد، اصول بازاریابی 4P نیز در طول زمان توسعه یافته است. از دهه 1980، اصول بازاریابی 7P به عنوان نسخه توسعه یافته اصول بازاریابی عصر مدرن شناخته می شود. سه P اضافه شده توسط اساتید بازاریابی به نام های بوم و بیتنر شامل موارد غیر ملموس تر بازاریابی است که در حرکت کسب و کارها به سمت دیجیتالی شدن مورد نیاز است. سه P جدید عبارتند از:

اصول بازاریابی p4

1 . People افراد :

تیم فروش و نحوه ارتباط مشتریان با افراد در طول فرآیند کسب‌ و کار جنبه مهمی است که باید در نظر گرفته شود. اگر کسب و کار شما بیشتر به صورت دیجیتالی است این امر ممکن است کمی پیچیده باشد. افرادی که باید در بازاریابی خود در نظر بگیرید، فقط مشتریان شما نیستند، اگرچه مطمئناً مشتریان شما مهمترین آن هستند. با این حال، اصل افراد، در واقع به جنبه انسانی کسب و کار شما اشاره دارد که به مشتریانتان اجازه می دهدتا چهره واقعی برند شرکت شما را ببینند.

همچنین بخوانید : دوره تربیت مدیر فروش و بازاریابی

۲. Processفرآیند:

فرآیند مربوط به مشتری، از یافتن برند تا دریافت محصول یا خدماتتان تا چه میزان راحت است؟ بهینه کردن فرآیند کسب و کار هزینه ها را کاهش می دهد. بهینه سازی فرآیندهای کسب و کار، از ساده سازی فرآیند تولید گرفته تا ساده کردن همه بخش ها. کار را برای کارکنان شما آسان تر می کند. این امر می‌تواند شامل مسائل مختلفی باشد، از توسعه آموزش کارکنان برای اطمینان از اینکه همه کارمندان وظایف را به روشی درستی انجام می‌دهند یا استفاده از رابط‌ها و نرم‌افزارهای جدید می تواند به انجام شدن هرچه بهتر فرآیندهای کسب و کارتان کمک شایانی کند.

بیشتر بخوانید: خلاقیت به سبک ژاپنی

۳. Physical Evidence شواهد عینی:

محیطی که در آن خدمات ارائه می شود، جایی که شرکت و مشتری با یکدیگر تعامل کرده و هر مولفه محسوسی که کارآیی و ارتباط خدمت را تسهیل می کند. شواهد عینی برای خدمات دیجیتالی می تواند وبسایت با شبکه های اجتماعی باشد. برندسازی قوی که به طوری که مشتری شما با آن ارتباط خوبی برقرار کند، مانند وب‌سایتی که تجربه کاربری مناسبی ارائه می دهد، خدمات پاسخگویی سریع به مشتری و تمامی سیاست‌ها و فعالیت هایی که به ایجاد اعتماد بین کسب‌وکار شما و مشتریانش کمک می‌کند، همه شواهد عینی هستند که به کسب و کار شما کمک می کنند.

مهم ترین اصول بازاریابی

کدام اصل بازاریابی برای شما مهم تر است؟

هدف از اصول بازاریابی این است که هر کسب و کاری بتواند آنها را در استراتژی های کسب و کار خود به کار گیرد. به همین دلیل، متوجه خواهید شد که کاربرد هر یک از این اصول بازاریابی گسترده است. می توان آن را به صورت جهانی اعمال کرد و متناسب با نیازهای هر نوع کسب و کاری قالب بندی نمود. این امر باعث می شود که سازگاری با برند منحصر به فرد خود را آسانتر کنید. البته ما نمی‌توانیم به شما بگوییم که کدام یک از این اصول بازاریابی (7S) به طور خاص برای برند شما بیشتر کاربرد دارد اما شما می‌توانید! اگرچه همه اصول 7P برای بازاریابی هر برندی قابل اجرا هستند اما احتمالاً در هنگام خواندن این مطلب متوجه شده اید که یکی دو اصل به بیشتر به کار شما می آید.
از این منظر، این اصول نقطه شروعی عالی برای هر کسب و کاری هستند که در هنگام توسعه یک استراتژی بازاریابی نیاز به راهنمایی دارند و حتی ممکن است شروع یک طوفان فکری در مورد راه کارهایی باشد که می توانید از آنها استفاده کنید. پس چرا 7 اصل بازاریابی را به ترتیبی که برای شما در اولویت است، بررسی نکنید؟ مرتب کردن مجدد 7P بر اساس میزان مرتبط بودن آنها با کسب و کار شما، به تیم شما کمک می کند تا آنها را به ترتیب اولویت بشناسد و تمرکزی را ایجاد می کند که می تواند کل استراتژی بازاریابی شما را دست یافتنی تر به نظر برساند.

موفقیت با اصول بازاریابی

چگونه اصول بازاریابی می تواند منجر به موفقیت می شود؟

اگرچه تمامی 7 اصل بازاریابی می توانند برای هر کسب و کاری به کارگرفته شوند و بهتر است همه آنها را در هنگام توسعه استراتژی بازاریابی خود در نظر گرفت، اما برخی از آنها کاربردی تر است و آسان تر از بقیه اجرا می شوند. بهره گیری از یک استراتژی بازاریابی مدبرانه بر اساس 7 اصل کلیدی بازاریابی، به شما کمک می کند تا انتخاب های آگاهانه تری داشته باشید و در ساخت برند خود در جهت کسب رضایت هرچه بیشتر مشتریان خود، هوشمندانه تر عمل کنید. علیرغم تغییر مداوم شرایط بازار، استفاده از این اصول بازاریابی در بلند مدت، می تواند شما را به هر آنچه که بازاریابی می تواند برای یک کسب و کار مهیا نماید، رهنمون سازد تا در مسیر موفقیت حرکت کنید.

همچنین بخوانید: نورومارکتینگ یا بازاریابی عصبی

هم اکنون اقدام به ثبت نام نمایید

guest

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
www.aniltarh.ir
www.aniltarh.ir

سلام. مطلب خیلی مفید و آموزنده ای بود. به نظرم برای داشتن یه بازاریابی قوی، برندسازی خیلیییییی مهمه. از لوگو، بنر، کارت ویزیت، پوستر و تبلیغات گرفته تا وبسایت و … که باعث جذب و جلب اعتماد مشتری میشه

آخرین مقالات

لینک‌های مفید

برچسب‌ها