آموزش کوچینگ و مربیگری کسب و کار

آموزش بیزینس کوچینگ دانشگاه تهران
آنچه در این مقاله می‌خوانید

حتماَ تا به حال با عبارت بیزینس کوچینگ یا کوچینگ کسب و کار مواجهه شده اید و از خود این سوال را پرسیده اید که آموزش بیزینس کوچینگ دقیقاَ چیست و چه هدفی دارد و بهره گیری از آن، چه کاربردها و فوایدی می تواند برای شما و سازمانتان داشته باشد؟

در این مقاله ما قصد داریم به این سوالها پاسخ دهیم. با ما همراه باشید…

 

هدف از آموزش بیزینس کوچینگ

می توان گفت کوچینگ موضوعی نیست که صرفاَ در موقعیت‌هایی خاص کاربرد داشته باشد بلکه در واقع یک روش رهبری کردن، یک روش رفتار با افراد و یک روش تفکر است. هدف اساسی و همیشگی کوچینگ، ایجاد خودباوری در دیگران، صرف نظر از نوع کار یا موضوع آن است. اگر رهبران و مدیران این نکته را در ذهن داشته و به طور مداوم روی آن کار کنند، آن گاه از میزان بهبود نتایج، متعجب خواهند شد.

اگر رهبر یا مربی باور نداشته باشد که افراد توانایی بیشتری نسبت به آنچه در حال حاضر از خود نشان می دهند، دارند، ‌آن گاه نمی تواند به آنها کمک کنند. به همین دلیل است که اکثر سیستم های ارزیابی عملکرد دارای نقص جدی هستند که موجب می شود افراد در چارچوب هایی قرار گیرند که افزایش عملکرد آنها بیش از آن میسر نباشد. برای بدست آوردن بیشترین پتانسیل از افراد بایستی ابتدا بایستی باور داشته باشیم که امکان ارائه عملکردی بهتر وجود دارد.

فواید آموزش بیزینس کوچینگ

ثبت نام: دوره بیزینس کوچینگ یا کوچینگ کسب و کار

 

 مهمترین فواید آموزش بیزینس کوچینگ

به جرأت می توان گفت که شاخص ترین و کلی ترین فایده ای که بهره گیری از آموزش بیزینس کوچینگ می تواند برای مدیران و صاحبان کسب و کار داشته باشد، افزایش خودباوری و شناساندن پتانسیل های نهفته افراد به آنها در جهت شکوفائی هرچه بهترشان می باشد.

 

افزایش خود باوری

برای ایجاد خودباوری در افراد، علاوه کسب موفقیت ها، آنها باید بدانند که موفقیت هایی که بدست می آورند مدیون تلاش خودشان است. آنها همچنین باید بدانند که دیگران به آنها اعتقاد دارند و این به آن معنی است که برای تصمیم گیری هایشان ارزش قائل بوده و مورد اعتماد و حمایت هستند. زمانی که افراد تصمیم می گیرند، اقدامات موفقیت آمیزی انجام داده و مسئولیت کامل خود را در قبال موفقیت ها و شکست هایشان تشخیص دهند، خودباوری ایجاد می کنیم.

برای بهره گیری موفقیت‌آمیز از آموزش بیزینس کوچینگ، باید دیدگاه خوش‌بینانه‌تری نسبت به قابلیت های نهفته همه افراد داشته باشیم. تظاهر به خوش بین بودن کافی نیست و مدیران می بایست باور به افراد را در عمل نشان دهند.

 

شکوفائی پتانسیل ها

باورهای مدیران درباره قابلیت های کارکنان، می تواند تاثیر زیادی در عملکردشان داشته باشد. هدف از کوچینگ، شکوفا کردن پتانسیل افراد و بدست آوردن حداکثر ظرفیتشان است. این امر حتی از آموزش دادن و ارائه دستورالعمل های مشخص نیز تاثیر بیشتری دارد. به عنوان مثال راه رفتن را در نظر بگیرید. طبیعی است که معمولاَ افراد نحوه راه رفتن را بر اساس دستورالعمل یاد نمی گیرند. همه ما یک قابلیت یادگیری غریزی و طبیعی داریم که بسیار شگفت‌انگیزتر از آن چیزی است که تصور می‌کنیم. اما این در حالی است که گاهی اوقات استفاده ازدستورالعمل ها، این غریزه یادگیری ذاتی را مختل می کند.

پتانسیل، نیروی محرکه مربیگری برای افزایش عملکرد افراد است. وقتی رهبران روی پتانسیل کارکنان تمرکز می کنند و اصول مربیگری خود را بدون پیش قضاوت اجرا می کنند، افراد، دیگر را بر اساس عملکرد گذشته شان سنجیده نمی شوند و به خاطر اشتباهاتشان سرزنش نمی شوند.  در چنین شرایطی، ترس و سایر عوامل مداخله کننده درونی، کاهش یافته و خودباوری، آگاهی، مسئولیت پذیری افزایش می یابد. رهبران با به کارگیری رهنمودهای مربی خود می توانند پتانسیل عظیم استعدادها و انگیزه های درونی خود را شکوفا نموده و حس هدفمندی بیشتری را تجربه کنند.

 

سایر فواید آموزش بیزینس کوچینگ

  • می تواند به شما کمک کند جایگاه مورد نظر خود را پیدا کرده و محصولات و خدمات خود را بهبود بخشید.
  • می تواند دیدگاه جدیدی در مورد چگونگی رشد و یا حتی راه اندازی کسب و کار شما ارائه دهد.
  • یک سرمایه گذاری مناسب برای توسعه قابلیت های شما و چشم انداز پیش رویتان است.
  • بیزینس کوچینگ می تواند به شما در تعیین اهداف و طراحی برنامه مناسب جهت دستیابی به اهداف کمک کند.
  • همراه داشتن فردی با تجربه در حین اتخاذ تصمیمات سخت، کار شما را آسانتر می کند.
  • بیزینس کوچینگ راهی عالی برای دریافت بازخورد مناسب از سوی فردی بی طرف جهت کمک به رشد کسب و کارتان است.
  • آموزش بیزینس کوچینگ به شما کمک می کند تا عوامل مورد نیاز برای کسب موفقیت مانند مدیریت زمان، حل تعارض، فروش، بازاریابی، مدیریت تیم، رهبری و غیره را به خوبی شناسایی کرده و توسعه دهید.
  • بیزینس کوچینگ شما را به سمت جریاناتی سوق می دهد که می تواند منجر به فرصت های جدیدی در زندگی و حرفه شما شود.

نیاز به کوچ کسب و کار

چه زمانی به کوچینگ کسب و کار نیاز دارید

شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که در چه شرایطی بایستی از آموزش بیزینس کوچینگ بهره بگیرید. در پاسخ می توان گفت اگر شما حداقل در یکی از این شش وضعیت هستید، به طور حتم نیازمند بهره گیری این آموزشها می باشید:

۱.کسب و کار شما سریعاَ در حال رشد است و شما مثل گذشته نمی توانید به خوبی از پس آن برآئید.

۲. در تلاش برای شناسایی گردش کار در کسب و کار خود هستید.

۳. فاقد مسئولیت پذیری لازم هستید.

۴.  استراتژی مناسبی برای بهبود عملکرد کارکنان خود ندارید.

۵. برای توسعه مهارت های جدید به عنوان یک رهبر به زمان نیاز دارید.

۶. شما بیشتر از اینکه از زندگی کردن لذت ببرید، کار می کنید  و تعادل میان زندگی شخصی و حرفه ای را نمی توانید برقرار کنید.

همچنین بخوانید: 10 ویژگی رهبران موفق کسب و کارها

 

به کارگیری یک مربی کسب و کار چه فوایدی دارد؟

اگر بتوانید فردی با تجربه بالا در حوزه کاری تان همراه خود داشته باشید که در اداره کسب و کارتان به شما کمک کند چطور است؟ اگر چنین فردی را داشته باشید حتی اگر باز هم نتوانید به موفقیتی که انتظارش را می کشید برسید، آنها به شما مشکلات و نقاط ضعفتان را نشان می دهند تا در آینده بتوانید به موفقیت مورد نظر خود نائل شوید. با بهره گیری از یک بیزینس کوچ، آنچه را که انتظارش را دارید، سرانجام محقق خواهد شد.

در جلسات کوچینگ، کوچ ها با مدیران برای تعیین اهداف و چشم اندازهای کسب و کار صحبت می کنند. سپس آنها استراتژی هایی برای کمک به مدیران برای رسیدن به مراحل بالاتر موفقیت و غلبه بر چالش ها در بهترین شکل ممکن، ارائه می کنند. بهره گیری از تجارب یک برای کسب و کارتان بسیار مهم بوده و ارزشی که آنها برای صاحبان مشاغل کوچک ایجاد می کنند همانند یک سرمایه گذاری ارزشمند است.

مطالعات و آمار بیزینس کوچینگ

مطالعات آماری در  مورد تاثیر بیزینس کوچینگ برای کسب و کارها

اگر هنوز هم متقاعد نشده اید که بیزینس کوچینگ چه تاثیر شگرفی می تواند برای کسب و کارتان داشته باشد، بایستی به مطالعات آماری زیر نگاهی بیاندازید:

  • تحقیقات سال 2001 Manchester Inc نشان داد شرکت هایی که یک مربی کسب و کارا استخدام کرده‌اند، میانگین بازگشت سرمایه ای معادل 5.7 برابر هزینه‌ای را که برای خدمات بیزینس کوچینگ پرداخت می‌کنند، دریافت کرده اند.
  • گزارش The Personal Management Associationحاکی از آن است که مدیرانی که آموزش کوچینگ را دریافت کرده اند، ۸۶ درصد بهره وری کسب و کار خود را افزایش داده اند.
  • تحقیقاتHay Group نیز نشان داد ۴۰ درصد از ۵۰۰ شرکت برتری که هر ساله در مجله Fortune اعلام می شود از آموزشهای کوچینگ استفاده می کنند تا قابلیت های خود را بهبود دهند.
  • مطالعات انجام‌شده توسط Metrix Global LLC حاکی از آن است که کسب‌وکارهایی که مربی استخدام می‌کردند، به ازای هر 1 دلار پرداخت شده برای این خدمات، 7.9 دلار بازده دریافت می کنند.

 

امیدواریم از خواندن مقاله «آموزش های بیزینس کوچینگ» لذت برده باشید.

هم اکنون اقدام به ثبت نام نمایید

guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین مقالات

لینک‌های مفید

برچسب‌ها