از چه رشته‌ای می‌توان mba خواند؟

از چه رشته ای می توان mba خواند؟
آنچه در این مقاله می‌خوانید

از هر رشته‌ای می‌توانید برای ورود به mba اقدام کنید. شما در هر رشته‌ای کارشناسی خوانده‌اید می‌توانید در mba ورود کنید به‌شرط آن که منابع مورد مطالعه را بخوانید و در آزمون ورودی رتبه خوبی کسب کنید.

Mba چیست؟

MBA مخفف Master of Business Administration است که ترجمه آن به فارسی تقریبا معادل “دوره پیشرفته مدیریت کسب و کار” می شود. رویکرد MBA به مسائل رویکردی کاربردی است نه پژوهشی و تحقیقاتی. در حقیقت تمرکز دوره MBA روی یادگیری صرف دانش مدیریتی نیست و بیشتر روی به کارگیری دانش برای حل مسائل محیط کسب و کار تمرکز دارد. قرار در این دوره تولید علمی جدید نیست، دانشجویان این رشته به مفاهم و ابزاری مجهز می شوند که قادر به حل مسائل مدیریتی دنیای واقعی شوند. MBA آموزش کاربردی علم مدیریت برای کسانی است که می خواهند وارد بازار کار حرفه ای مدیریت و مشاوره مدیریت شده یا به عنوان کارآفرین مشغول به کار شوند و مسیر شغلی خود را تغییر یا بهبود دهند. این دوره گواهی حرفه ای و مهارتی اثبات شایستگی شما در زمینه علم مدیریت می باشد.

MBA

هدف از mba

رشته‌ی mba بسیار کاربردی و جذاب است اگر به آن علاقه داشته باشید. پس دقت کنید هدفتان از ورود به mba چه بوده‌است؟ صرفاً فرار از دوره سربازی، گرفتن پذیرش از دانشگاه یا مؤسسات کاری خارج از کشور یا فقط مدرک کارشناسی‌ارشد!

قبل‌از ورود به این رشته هدف خود را مشخص کنید. زیرا هیچ کشوری یا هیچ سازمانی به مدرک mba احتیاج ندارد. بلکه همه شرکت‌ها در هر کشوری نیازمند و خواهان مدیری هستند که مهارت‌های تدریس شده در رشته‌ی mba را به‌صورت کاربردی فراگرفته باشد تا در مواقع لزوم به کار ببندد و سازمان را نجات دهد و به پیشرفت برساند. پس اگر mba صرف‌نظر از هر هدف حاشیه‌ای دیگر برایتان یک علاقه‌مندی ایجاد کرده یا پژوهش در حوزه‌های وابسته به آن برایتان لذت‌بخش است و حتی برای داشتن شغلی هم‌راستا با آموزه‌هایتان تلاش می‌کنید و آماده فراگیری تمام علوم جدید در این شاخه تحصیلی هستید، مطمئن باشید mba شما را در رسیدن به آرزو و هدف‌هایتان بسیار هدایت می‌کند. چراکه mba رشته‌ای مهارت محور است و سعی در پرورش نیروهای مهارتی برای آمادگی در محیط‌های کاری دارد. توانایی این را دارد که افراد علاقه‌مند را در بهترین موقعیت‌های شغلی در سازمان‌ها مشغول به کار کند. به‌شرط آن که دانشجو در تمام مدت تحصیل بکوشد تا در حین مهارت‌آموزی تمام پروژه‌ها را به‌درستی و کامل به سرانجام برساند و از آموزه‌هایش در انجام آن‌ها به‌درستی بهره ببرد.

دلیل محبوبیت mba چیست؟

ازآنجایی‌که روزبه‌روز به علاقه‌مندان تحصیل در این رشته کاربردی اضافه می‌شود. این سوال مطرح می‌شود که دلیل محبوبیت این رشته چیست؟

تحصیل در دانشگاه حول محوریت مسائل تئوری می‌چرخد و درس‌خواندن و پاس کردن روتینی معمولی برای گذراندن سال‌های تحصیل شده، درنتیجه بعد از فارغ‌التحصیلی دانشجویان آن‌طورکه باید در محیط‌های کاری و بازار، کارآمد نیستند و اغلب یاس از بیکاری یا مفید نبودن دارند. گاهی افراد برای کسب تجربه‌های عملی به سال‌ها کار در سازمان کوچک روی می‌آورند، تا تجربه‌ای کسب کنند و مهارتی بدست آورند. در این مواقع mba به کمک افراد می‌آید تا با تحصیل در دوره‌های یک‌ساله در کنار مسائل تئوری تجربه‌های عملی کسب کنند و بیاموزند چطور در بازار و سازمان گلیم خود را از آب بکشند. چطور چالش‌های پیش روی کسب‌وکارشان را پیش‌بینی کنند و تمام زوایای آن را تحلیل کنند. از چه استراتژی‌هایی برای برنامه‌ریزی‌های سازمانی خود استفاده کنند. کی و چطور به‌موقع و هوشمندانه تصمیم‌گیری کنند. چه راه‌حل‌هایی برای عبور از چالش ارائه دهند تا کسب‌وکارشان را از گزند بحران به‌سلامت عبور دهند.

MBA

به چه کسانی پیشنهاد می‌شود mba بخوانند؟

تحصیل در رشته‌ی mba به علاقه‌مندان رشته مدیریت و کسانی که در کسب‌وکاری مشغول‌اند، یا در اندیشه راه‌اندازی کسب‌وکاری هستند (درواقع کارآفرین هستند)، افرادی که در بخش مدیریتی سازمانی به‌طور سنتی فعالیت می‌کنند و بطور خلاصه به هر کسی که با هر کسب‌وکاری مشغول‌اند، توصیه می‌شود در دوره mba شرکت کنند و مهارت‌های خود را ارتقا دهند. با تحصیل در این دوره با علوم کاربردی روز دنیا آشنا شوند تا در اداره سازمان و حفظ منابع سازمانی و ارتقای مالی آن توانمند شوند.

سوابق کاری قبل‌از ورود به رشته‌ی mba بسیار پیشنهاد می‌شود زیرا داشتن تجربه کاری مرتبط در درک مفاهیم دروس mba بسیار کمک‌کننده است.

دوره MBA به افراد زیر پیشنهاد می شود:

  • علاقمندان به ارتقای مهارت های نرم و سخت مدیریتی،
  • کارآفرینان،
  • مدیران سازمان‌ها و شرکت‌های کوچک و بزرگ،
  • افراد جویای مشاغل پردرآمد،
  • علاقمندان به مدیریت در حوزه‌های مالی،
  • مدیران منابع انسانی،
  • مدیران اجرایی،
  • مدیران روابط عمومی،
  • علاقمندان به تجارت و بازرگانی،
  • مدیران فروش و بازاریابی،
  • افرادی که علاقمند به اخذ مدرک MBA هستند،
  • علاقمندان به اشتغال و ارتقای سمت شغلی به پست های مدیریتی در سازمان.

MBA که دوره پیشرفته مدیریت کسب‌وکار است برای تمامی افرادی که قصد دارند کسب‌وکار خود را راه‌ندازی کنند یا برای دیگر سازمان‌ها به فعالیت بپردازند، مناسب است و فرصتی بی‌نظیر برای کسب اطلاعات جامع و کامل در تمامی زمینه‌ها محسوب می‌شود.

مطالعه کامل: رشته MBA برای چه کسانی مناسب است؟

 

تغییر رشته به mba

از آنجا که تعداد منابع مورد مطالعه برای  آزمون‌ ارشد mba از بقیه رشته‌های ارشد خیلی کمتر است، باعث می‌شود که افراد اگر در رشته‌های دیگر با درصدهای متوسط هم به رتبه‌های بالا می رسند در این رشته داستان فرق‌کند. زیرا تعداد منابع مورد مطالعه کم، باعث می‌شود رقابت سنگین شود و حتما باید درصدها در تمام دروس عالی باشد تا دستیابی به رتبه‌های بالا امکان‌پذیر شود.

MBA

ثبت نام در دوره های مدیریت کسب و کار دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران با مدرک معتبر:

دوره MBA

دوره DBA

زمان‌بندی ثبت نام دوره MBA دانشگاه تهران

 

ظرفیت پذیرش mba

تعداد دانشگاه‌هایی که در آن‌ها mba تدریس می‌شود کم است در نتیجه ظرفیت پذیرش در این رشته‌ پایین است. این مسئله باعث شده که رقابت برای پذیرش بالا رود و این ماجرا موجب  می‌شود با داشتن منابع کمتر برای مطالعه، آزمون کارشناسی‌ارشد در این رشته سخت‌تر از قبولی در رشته‌های زیرگروه رشته قبلی‌تان باشد.

بیشتر بخوانید: چگونه مدرک mba بگیریم؟

 

تعداد واحد های رشته mba

برای رشته‌ی mba باید 48 واحد پاس کنید که 30 واحد آن عمومی 6 واحد اختیاری و 12 واحد تخصصی است. به دلیل پژوهش محور بودن دوره کارشناسی‌ارشد، که در این رشته با پروژه‌های عملی بیشتری همراه خواهد بود، هم تعداد واحدهای بیشتری نسبت ب بقیه رشته‌ها باید پاس شود. هم ‌زمانبرتر از دیگر رشته هاست.

 

بازار کار mba

اما مهم‌ترین مزیت آن داشتن بازار کار بسیار خوب رشته‌ی mba است. که تمام سختی آن را تبدیل به حلاوت می‌کند. و با توجه به علاقه تان بازار کار بسیار مناسبی دارد. اگر به تدریس و تحقیق علاقه‌مند هستید، تدریس! به مدیریت علاقه دارید، اشتغال در سازمان‌های اقتصادی! به مشاوره علاقه‌ دارید، اشتغال در سمت مشاوره‌ پروژه‌های اقتصادی و بسیاری شغل‌های دیگر که همگی مستلزم این است که در کنار تحصیل در دانشگاه و گذراندن دروس تئوری در مهارت آموزشی پیشگام باشید یا در دوره‌های mba در مؤسسات، دوره مهارتی بگذرانید یا در حین تحصیل در سازمان‌های اقتصادی مشغول به کار شوید. تا دانسته‌های تان را در محیط سازمانی به کار ببندید و با کسب تجربه‌های عملی شغل و درآمد خود را در محیط‌های سازمانی تضمین کنید.

MBA

سرفصل های دوره mba

هرچند رشته‌ی mba بسیار متنوع و کاربردی در بین دیگر رشته‌ها ظهور کرده و بسیار گرایش‌های متنوعی دارد، اما این دوره بصورت یک‌ساله در دانشگاه تهران در دو گرایش بازاریابی و استراتژی برگزار می‌شود. که هر کدام شامل سرفصل‌های مربوط به خود هستند. در گرایش بازاریابی و استراتژی یک سری سرفصل‌ها مانند شناخت سازمان و مدیریت، مبانی و اصول بازاریابی، مدیریت نیروی انسانی، حسابداری برای مدیران، مدیریت بودجه، اصول و فن مذاکره، آشنایی با مدیریت کردن در پروژه‌ها و برنامه‌ریزی استراتژیک مشترک هستند. اما یک ‌سری مباحث اختصاصی هستند و در گرایش بازاریابی این سرفصل‌ها: استراتژی بازاریابی، مدیریت فروش، مدیریت برند، دیجیتال مارکتینگ هستند و در گرایش استراتژی: اصول انتقال فناوری، مبحث تفکر استراتژیک و برنامه‌ریزی طرح کسب‌وکار تدریس می‌شود. در واقع دروس اصلی دوره mba، اصول فنون مذاکره، مدیریت بازرگانی، مدیریت مالی، برنامه‌ریزی استراتژیک، مدیریت عملیات و… است.

شرط ورود به mba

قبل‌از انتخاب mba باید توجه کنید هدفتان از ادامه تحصیل یا کسب مهارت چیست؟ این‌که کارشناسی در چه رشته‌ای تحصیل‌کرده اید اصلا دلیل نمی‌شود کارشناسی ارشد هم دوباره همان رشته را بخوانید. مثلاً اگر صاحب یک شرکت بازرگانی هستید داشتن مهارت mba با توجه به شغل فعلی شما بیشتر به کارتان می‌آید و در اداره امور بهتر کمکتان خواهد کرد. پس در هر موقعیت و رشته‌ای هستید شرط اصلی و مهم در ادامه تحصیل در mba داشتن مدرک کارشناسی است. زیرا در دانشگاه تا شما کارشناسی‌ نداشته باشید مجوز ورود به دوره کارشناسی‌ارشد را نخواهید داشت. پس شرط ورود به mba داشتن مدرک کارشناسی است. کارشناسی در هر رشته‌ای برای ورود به این رشته کفایت می‌کند. به‌شرط آنکه دروس پیش‌نیاز به دوره شما اضافه شود. حتی اگر مدرک کارشناسی نداشته باشید بازهم به‌شرط قبولی در مصاحبه ورودی مجوز ثبت نامتان در دوره‌ mba در آموزشگاه‌های آزاد صادر می‌شود. البته لزوم قبولی در مصاحبه هم داشتن سابقه مدیریتی در رزومه کاری شماست!

هم اکنون اقدام به ثبت نام نمایید

guest

1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
احمدی
احمدی

سلام و عرض ادب

جمله زیر که در انتهای متن آمده، مربوط به کسانی است که لیسانس ندارند؟

البته لزوم قبولی در مصاحبه هم داشتن سابقه مدیریتی در رزومه کاری شماست!

آخرین مقالات

لینک‌های مفید

برچسب‌ها